Nya megautvecklingar avslöjade, plus nyheter om Pokémon contests

Den senaste utgåvan av magasinet CoroCoro kom ut förra veckan, och har därmed läckt ut på internet.

Denna gång visar magasinet flera nyheter från de kommande Pokémonspelen, Omega Ruby och Alpha Sapphire, som bl.a. omfattar tre nya megautvecklingar: mega Altaria, mega Salamence och mega Lopunny. Två andra megautvecklingar har också visats, efter att CoroCoro kommit ut, nämligen mega Audino och mega Slowbro.

Källor: Bulbanews, PokeTeam, Pokémonrubysapphire.com

 

Mega Altaria är en Dragon/Fairy-typ. Den har abillityn Pixilate som ändrar dess normaltyp-attacker till fairytyp-attacker. Mega Altaria får sina stats attack och special attack höjda, och även defense. Dess sång sägs vara ännu vackrare än innan den megautvecklades, och dess fjädrar har växt för att ge den bättre skydd.

Mega Salamence behåller sin Dragon/Flying-typ, men får abillityn Aerilate som ändrar dess normaltyp-attacker till flyingtyp-attacker. Mega Salamence får höjd defense. Dess vingar har växt ihop till en enda stor vinge som ser ut som en månskära. Den skär igenom allt som kommer i dess väg.

Mega Lopunny är en Normal/Fighting-typ. Den har abillityn Scrappy som gör att den kan träffa ghostpokémon med normal- och fightingattacker. Mega Lopunny får höjd attack och speed. Ett slag från dess öron sägs kunna krossa rejäla stålplattor.

Mega Audino är en Normal/Fairy-typ. Den behåller abillityn Healer som då och då kan hela en allierad Pokémon i en dubbelstrid. Mega Audino har höjd defense och special defense. Audino kan dessutom använda attacken Misty Terrain, som den inte har kunnat i tidigare spel. Den som kommer i kontakt med mega Audinos känselspröt, som den ibland använder som ett stetoskop, kommer falla i en djup sömn.

Mega Slowbro behåller sin Water/Psyschic-typ, men får abillityn Shell Armor som blockerar critical hits. Mega Slowbro får höjd defense och special attack. När mega Slowbro slåss kan den studsa upp och ner genom att använda sin svans som en fjäder.

 

Mega Metagross har tidigare utannonserats, och när nya spelen släpps kommer en shiny Beldum att ges ut som event. Denna Beldum håller i Metagross megasten.

 

Pokémon contests fungerar på nästan samma sett som de gjorde i Ruby och Sapphire, där Pokémon först introduceras och får poäng efter hur många PokéBlocks de har fått. Efter introduceringen turas Pokémonen, precis som i Ruby och Sapphire, om att göra attacker. Det finns olika strategier att använda, som kombination av flera attacker, eller attacker som får motståndarna i tävlingen att tappa poäng.

Nyheten i Omega Ruby och Alpha Sapphire är att Pokémon kan megautvecklas när publiken blir som mest upprymd.

 

Cosplay Pikachu är en speciell Pikachu som spelaren möter när de ska delta i contests. Efteråt kan hon gå med i spelarens lag. Hon har ett svart hjärtform längst ut på sin svans, och är den enda Pikachu som kan bära kläder.

När spelaren deltagit i flera tävlingar kommer hen mötas av fans i lobbyn som hurrar för spelaren och ger hen items.

 

Horde battles återvänder också, och nu kan även tränare utmana till Horde battles. Team Aqua och Team Magma utmanar ibland spelaren på en fem-mot-en-strid.

 

 

Nya megautvecklingar

 

 

Contests

  

 

Horde Battles


 

Kommentarer
Re: Nya megautvecklingar avslöjade, plus nyheter om Pokémon contests -- pippone
Saturday, 23 August 2014 11:29
Riktigt kul med fler megautvecklingar! som GG sa, ser verkligen fram emot Omega/Alpha!
Hade själv riktigt svårt att ställa in mig från X/Y till black/white när det var pokebank´s dags.
Re: Nya megautvecklingar avslöjade, plus nyheter om Pokémon contests -- Doopliss
Friday, 22 August 2014 20:39
Gen 4 och 5 känns ju hemska efter att ha spelat X/Y (Gen 4 kändes hemsk från början, men ändå).
Re: Nya megautvecklingar avslöjade, plus nyheter om Pokémon contests -- GoldenGrowlithe
Friday, 22 August 2014 19:47
Jaså. Själv tycker jag att det är en ENORM skillnad mellan BW/BW2 och XY.
Jag älskar grafiken etc, och tycker att det ska bli underbart att få spela Hoenn i XYs grafik.
Re: Nya megautvecklingar avslöjade, plus nyheter om Pokémon contests -- michael
Friday, 22 August 2014 14:21
Sitter och lirar igenom gamla spel. Från platinum och upp till pokemon x i väntan på ruby/sapphire och det lustiga är att ingenting har egentligen ändrats. Jag känner absolut ingen skillnad mellan att spela X eller att spela platinum. Känns som pokemon har stått stilla sedan steget från pokemon yellow till gold för så länge sedan.

Och Nintendo är lite väl lata tycker jag. Detta med horde battle. Kom igen! Krävs inte mycket för att göra motståndarna olika ifrån varandra. Varför ska jag spendera 500kr på ett samma gamla vanliga pokémon när inte ens Nintendo orkar utveckla grunts som ser olika ut.
Jaja, jag lär ju köpa det för nostalgin vinner jämnt.
Logga in för att kommentera