Shiny Gengar-event och Diancie-event kommer till Sverige

 

Shiny mega Gengar och Diancie för Pokémon X och Y kommer trots allt som event till Sverige. De är tillgängliga genom koder som kan plockas upp gratis i GameStop-butiker i landet.

Gengar är tillgänglig mellan den 15 oktober och 5 november. Diancie är tillgänglig mellan den 6 november och 28 november. Koderna finns så länge lagret räcker.

Källa: Nintendo.se

För drygt en månad sedan, i början av september, annonserades två event för USA och flera länder i Europa. Men de nordiska länderna fanns inte med, och tiden gick, så det var många som trodde att eventet aldrig skulle nå Sverige - men nu får vi alltså det ändå.

Eventen är en shiny Gengar som håller i sin megasten och därmed kan bli shiny mega Gengar, och den legendariska Pokémonen Diancie.  Pokémon som är shiny har en annan färg, och är sällsynta och eftertraktade, även om den vanliga mega Gengar är tillgänglig i spelet. Diancie däremot är inte tillgänglig alls i spelet utom genom detta event.

För att få eventet behöver man en kod som finns i alla GameStops butiker i Sverige. Hitta din närmaste butik genom att klicka här.

Gengar är tillgänglig mellan den 15 oktober och 5 november, och Diancie är tillgänglig mellan den 6 november och 28 november.

Koderna är gratis - man behöver inte köpa något annat i butiken för att få dem - men de finns bara så länge lagret räcker.

Gengar och Diancie

 

Så här gör du för att hämta din Pokémon i spelet:

1. Välj Mystery Gift i spelets startmeny, 2. Välj Get with code och skriv in koden du fick i butiken, 3. Prata med leveransbudet till vänster i Pokémoncentret som ger dig din Pokémon.

Samma event gäller också i Norge, Danmark och Finland.

 

Ps. Om du har Pokémon Art Academy, så glöm inte att du kan ladda ner en mall till spelet, så du kan rita din egen mega Gengar! Det eventet gäller fram till den 14 oktober.

 

Kommentarer
Re: Shiny Gengar-event och Diancie-event kommer till Sverige -- Doopliss
Monday, 21 December 2015 03:31
"emilypham" wrote:
Detta var riktigt bra nyheter, men det var synd att jag vet att det så sent. Någon här som att spela URL?
P.g.a att några av mina moderationskrafter verkar ha försvunnit så har jag inget annat val än att banna dig för tillfället, sorry. Det är inte tillåtet att posta länkar på det här sättet.
Re: Shiny Gengar-event och Diancie-event kommer till Sverige -- GoldenGrowlithe
Monday, 10 November 2014 18:50
Mm, det är väl en del som skaffar sig flera koder också? tongue.png (Fast man kan bara lösa in en per spel. Eller per save ..)
Stockholm verkar ha riktigt många GameStops dock.
Jag tycker de borde få in fler, om de tar slut hmm.png
Re: Shiny Gengar-event och Diancie-event kommer till Sverige -- Smasher89
Monday, 10 November 2014 17:52
Grejen med göteborg är att det vad jag vet är en av sveriges 2 städer med ganska gott om pokemonspelare, tror stockholm är en sån stad med.

Finns ju 2st gamestop ganska nära varandra, nordstan och den andra i närheten där, slut på båda?(hade själv tur at någon skickade mig en kod big_smile.png, gamestopsweden twittrade ut koder en gång i timman i ett dygn för ett tag sen, de kanske kör en runda till om du har tur.

Inte börjat softresetta för den än, varför är för att megastenen kommer visa ilka stats som kommer bli viktiga, ska bli intressant att se sen.
Re: Shiny Gengar-event och Diancie-event kommer till Sverige -- Sibbasson
Sunday, 09 November 2014 13:07
De sade inget om det, verkar bara ha varit högt flöde av folk som tänkte ungefär "Legendarisk OMG!". Det är också det största Gamestop i Göteborg vad jag vet, så det kan vara en anledning.
Re: Shiny Gengar-event och Diancie-event kommer till Sverige -- GoldenGrowlithe
Saturday, 08 November 2014 23:41
"Sibbasson" wrote:
Var på Gamestop idag (fick aldrig någon kod för Gengar) för en Diancie, men deras koder var slut. cry.png
Så det var ganska bortkastad tid. Varför kan de inte bara göra en Wi-Fi utgivning? Mycket lättare och alla förutom Gamestop blir gladare vilket bara är bra.
Va, redan? Har de fått för få koder igen, som med Gengar? hmm.png
Logga in för att kommentera